Skip to content

Peter Gabriel “In your eyes”, 1986

3 May, 2012

Lyssna på Spotify: Peter Gabriel “In your eyes”
John Cusack tog för evigt en plats i mitt hjärta med den här låten. Inte för att han sjunger på den, men ändå. Det ingår i allmänbildningen att se filmen Say anything…(Snacka går ju…), Cameron Crowe’s mästerliga college-movie från 1989 som egentligen inte är en college-movie utan en high-school-movie men ändå självfallet halkade in i samma genre. Den filmen var dock något helt annat än det vanliga, det kändes redan där och då.

Den odödliga scenen när en hjärtekrossad Lloyd Dobler(Cusack) står utanför Diane Court’s(Ione Skye) sovrumsfönster och håller en bergsprängare ovanför huvudet på högsta volym har gjort denna låt än mer ikonisk om den nu var det alls innan. Peter Gabriel sjunger som en gud och det gör ont i hjärtat som bara den. Tack och lov fick ju Lloyd och Diane ihop det till slut. Ledsen om det blev en spoiler för någon, men det gör det så mycket lättare att lyssna på låten när man vet att det kommer att sluta lyckligt.

Vad Peter Gabriel beträffar så bankade han ordentligt in i vårt medvetande att han existerade med albumet So, inte bara för Genesis-fans. “Sledgehammer”-videon rullade så mycket i MTV att man undrade vem han mutat, men ändå var ju videon så nyskapande och man upptäckte nya saker i den för varje visning.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: