Skip to content

First Aid Kit “America” 2012 Live från Polarprisgalan(Paul Simon-tribute)

29 Aug, 2012


Synkade är inte ordet. Synkroniserade ska det stå. Vi måste använda dess fullständiga form för att förstå innebörden. För inget är ofullständigt när det gäller First Aid Kit. Dom är så rasande bra att jag förvånas över att Henry Bronett inte hört av sig för att försöka värva dom som huvudnummer till Cirkus Scott. Artister som dom hör hemma på cirkus brukar man säga. Fast det kanske han har och dom tackade nej.

Jag förmodar att valet var enkelt när arrangörerna skulle ha en svensk duo till att göra en Simon & Garfunkel-cover. Jag menar, vilka skulle dom välja? Christer Björkman & Lotta Engberg? Idag i Sverige finns inga som skulle bära den kronan med hedern i behåll, kanske inte i hela världen. Det som också gör First Aid Kit lämpliga är låtens text om ett par som ger sig ut på upptäcktsfärd över Amerika, deras erfarenheter av dålig mat, korta glimtar av landskapet, förväntningarna och tristessen. Inte helt olikt deras egen vardag som artister med en hel värld att utforska.

Mitt i hysterin och hajpen kring systrarna Söderberg är det lätt att glömma hur bra dom egentligen är. Man vill som ha dom för sig själv, samtidigt som man önskar dom världsherraväldet dom förtjänar. Vad Paul Simon önskar dom vet jag inte, men han såg rätt nöjd ut efter framträdandet. Jag också.

I sann reklam-TV-anda bröt sändningens producenter låten för reklam. Jag förväntar mig att Paul Simon gör en Vilgot Sjöman på dom.

From → Covers, Live, Musiktips

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: