Skip to content

Travis “Baby one more time”, 2000 Live on VH1 Storytellers

2 Sep, 2012


Max Martin hade en karriär som hårdrockssångare innan han sadlade om till hitmakare deluxe. ”Baby one more time” skrev han ursprungligen till TLC, men när deras karriär var på väg nedåt gick den till en lyckosam nästan-Disney-stjärna(hon togs ut till The Mickey Mouse Club 1992 men den hann bli nedlagd innan den TV-sändes).

Hon blev senare som vi alla vet en tonårsstjärna som var både utmanande och oskuldsfull på samma gång. Det skulle…eh, komma att ändras med åren. ”Baby one more time” var ett drama mellan man och kvinna med undertoner av kvinnoförtryck, likt ”He hit me(And it felt like a kiss)” med The Crystals 30 år tidigare.

Travis gjorde denna cover live, och jag brukar säga att om en låt håller för att spela och
sjunga med akustisk gitarr så är det en stark låt, oavsett hur den i ordinarie skick arrangerats. Och visst inser man låtens storhet i den här skepnaden. Sedan får man ta det med en glimt i ögonen när Fran Healy(”the smallest head in rock” enligt producenten Nigel Godrich) & Co går upp i ansträngd falsett, precis som publiken i det här klippet också gjorde. Tog det med en glimt i ögonen alltså.

From → Covers, Live, Musiktips

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: