Skip to content

Ny singel: Kendra Morris “Shine On You Crazy Diamond/Evil”

21 Jan, 2013

Jag har pratat varmt om Kendra Morris tidigare, och finner nu anledning att fortsätta propagera för hennes lycka och välgång i karriären. Efter hennes starka debutalbum Banshee förra året har hon nu ett coveralbum på gång. Normalt sett brukar den typen av utgåva vara tidpunkten då asgamarna börjar cirkulera ovanför en karriär på väg att dra sina sista andetag, men om man gör det redan så här tidigt i den borde det inte sända samma signaler.

När orkanen Sandy dragit in över USA:s ostkust och det stod klart vilken förödelse den skapat bestämde sig Morris för att bidra så gott hon kunde själv. Raskt spelades hon in låten “Lights Out In The Big City” som finns att ladda ner från hennes hemsida, varav alla intäkter går till de behövande drabbade.

Första singeln är hennes version av Pink Floyds hyllning till den vilsne Syd Barrett, “Shine On You Crazy Diamond”(från Wish You Were Here, 1975), starkt präglad av hennes personliga touch av film noir, retrosoul och trip-hop. Efter det två minuter långa introt blir det en dramatisk gospelballad av det hela. Låten utgör dessutom bakgrund till trailern för nya filmen Dead Man Down med bl.a. vår egen Noomi Rapace i en av rollerna(se Youtube-klipp nedan). B-sidan “Evil” är en av hennes egna låtar, en midtempolåt med böljande orglar, fuzzgitarrer och distinkt rytm.

Spotify: “Shine On You Crazy Diamond”
Spotify: “Evil”

From → Covers, Musiktips, Nyheter

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: