Skip to content

Jessie Ware ”Diamonds”(Rihanna-cover), BBC Live Lounge

17 februari, 2013

Är det bara jag som har tröttnat på att höra Rihannas gnälliga, processade röst vareviga dag, nästan oavsett vilken frekvens radion hamnar på? Man skulle kunna säga att det är en av anledningarna som driver mig bort från FM-banden till mina egna spellistor.

Brittiska Jessie Ware dök upp förra året som en uppenbarelse med sin själfulla danspop(hennes Devotion var ett av 2012 års bästa album), och börjar nu väcka intresse även i USA, där hon kommer att uppträda på bl.a. Coachella-festivalen. För BBC Radio 1 spelade Ware på Alla Hjärtans Dag in en version av Rihannas monsterhit ”Diamonds” från i fjol. Ware får den att blomma ut som en The Trinity Session-influerad modern soulsång, och till skillnad från originalet får man plötsligt känslan av att en livs levande människa sjunger.

Veckans ”Jaha, var det så här den skulle låta?”…

From → Covers, Live, Musiktips

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: