Skip to content

Jessie Ware “Diamonds”(Rihanna-cover), BBC Live Lounge

17 Feb, 2013

Är det bara jag som har tröttnat på att höra Rihannas gnälliga, processade röst vareviga dag, nästan oavsett vilken frekvens radion hamnar på? Man skulle kunna säga att det är en av anledningarna som driver mig bort från FM-banden till mina egna spellistor.

Brittiska Jessie Ware dök upp förra året som en uppenbarelse med sin själfulla danspop(hennes Devotion var ett av 2012 års bästa album), och börjar nu väcka intresse även i USA, där hon kommer att uppträda på bl.a. Coachella-festivalen. För BBC Radio 1 spelade Ware på Alla Hjärtans Dag in en version av Rihannas monsterhit “Diamonds” från i fjol. Ware får den att blomma ut som en The Trinity Session-influerad modern soulsång, och till skillnad från originalet får man plötsligt känslan av att en livs levande människa sjunger.

Veckans “Jaha, var det så här den skulle låta?”…

From → Covers, Live, Musiktips

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: