Skip to content

Nya Ansikten: Grande Roses ”Radio Heartbreak” – Postpunk från…Duved…

13 mars, 2013

Jag skulle inte påstå att det är Sveriges paradgren, och att Duved av alla ställen är ursprunget till vårt mest lovande postpunkband känns en smula…ja, otroligt. Fram tills nu trodde jag endast utförsåkare skolades i den lilla fjällmetropolen.

Den stora hörnstenen i postpunk är pondus. Mest av allt brukar den sitta i sångaren, och i Grande Roses frontman Göran Messelt Andersson verkar finnas en hel del av den varan. Efter att ha lyssnat igenom bandets tidigare EP:s The Farm(2009), Say It To My Fervent Heart(2010) och Hide(2011) är det slående vilken utveckling dom haft. Soundet har tajtats till för varje utgåva, och när man nu står inför sitt första riktiga albumsläpp får man känslan av att de andra bandmedlemmarna kommit ikapp Messelt Andersson. Hör bara Emil Karlssons bultande pukor.

Efter 10 år tillsammans skäms dom inte för sina influenser; allt från Bruce Springsteen till Union Carbide Producions och The National. Lustigt nog satt jag och tänkte på Andrew Eldritch i The Sisters Of Mercy när jag först hörde Messelt Andersson sjunga tills jag såg att även den influensen funnits med i bilden. I mina öron är heller inte steget långt till David Gedge och The Wedding Present.

I slutet av januari släpptes ”Bullets”, första singeln från kommande debutalbumet Disease(släpps 3:e april), och nu har även en video kommit i form av andra singeln ”Radio Heartbreak”. Mycket lovande.

Lyssna på Spotify: ”Bullets”

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: