Skip to content

Nya Ansikten: Pixie Carnation ”Young And Free” – Stadium-indie från Malmö

22 april, 2013

Spotify: Pixie Carnation ”Young And Free”
Spotify: Pixie Carnation ”Keep It Coming”
I ett landskap där indiebanden ploppar upp som svampar ur marken kan det, ärligt talat, vara svårt att se skogen för alla träden. Vartenda ett av dom förväntas bli nästa stora grej, men få gör något väsen av sig i det långa loppet.

Från Malmö kommer Pixie Carnation, ett femmannaband grundat av Tobias Hellqvist och Ola Pålsson. I januari släppte dom en mörk, fascinerande video till ”Keep It Coming” med Jonas Malmsjö i en obekväm huvudroll. Idag släpps nya singeln ”Young And Free”, vilket är andra inroparen till kommande albumet The New World Record.

Medan referenserna oftast gör band som Arcade Fire påminda har ”Young And Free” också en del gemensamt med Kings Of Leon, kanske mest för att Ola Pålssons röst har lite av den där mjuka råheten som Caleb Followill häver ur sig. Videon är lite mer lågbudget än föregångaren ”Keep It Coming”, men ett bevis på att man med små medel kan åstadkomma något större ändå. Hela temat med att få för sig att man är förföljd av något utan att veta vad påminner också lite om videon till Coldplays ”God Put A Smile Upon Your Face”.

”Young And Free” är, precis som det kommande albumet, producerad av The Soundtrack Of Our Lives-basisten Kalle Gustafsson Jerneholm, och blev utsedd till veckans singel hos BBC Radio Ulster för ett par veckor sedan. Nu är det bara en tidsfråga innan övriga Storbritannien och världen tar till sig Pixie Carnations kraftfulla stadium-indie.

The New World Record släpps 6 maj 2013


Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: