Skip to content

Nya Ansikten: Queenfish & Other Tales “Dive In” – Umeå-baserad singer/songwriter

24 Apr, 2013

Spotify: Queenfish & Other Tales “Dive In”
32-åriga Ewa Wikström är uppvuxen i Uppsala, men bor sedan förra året i Umeå, där hon bedrivit sin karriär som rena enmansföretaget med både låtskrivande, råddande, marknadsföring och ekonomi. Men jagar man sin dröm och är beredd att betala priset för det kan det ju i längden faktiskt vara mödan värt.

Wikström, som sedan barnsben hållit på med musik för jämnan, är multiinstrumentalist och behärskar i princip allt och lite till i genomsnittsstudion. En egenutgiven EP 2011, Beginning Of Times, var en bra början, och nu är hon på väg att släppa sitt debutalbum Landing, en skiva som hon fått hjälp med att finansiera av fans, vänner och andra som varit villiga att riskera några kronor i utbyte mot vetskapen om att de hjälpt en talangfull artist med ett steg mot större scener. Eller vadå riskera? Man får ju faktiskt en skiva för pengarna.

Pianoledda “Dive In”(jag föreställer mig att en och annan CD av Tori Amos och Kate Bush kan finnas därhemma i det Wikströmska hemmet) är första singeln hämtad från albumet, och har även förärats med en video. Även om det är vackra bilder så står inte ett bad i isvak på mitt schema, men som inspiration till att kura i soffan hemma under en musikstund fungerar den utmärkt. Särskilt i kombination med en så bra låt.

Landing släpps 8 maj 2013

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: