Skip to content

Nya Ansikten: Queenfish & Other Tales ”Dive In” – Umeå-baserad singer/songwriter

24 april, 2013

Spotify: Queenfish & Other Tales ”Dive In”
32-åriga Ewa Wikström är uppvuxen i Uppsala, men bor sedan förra året i Umeå, där hon bedrivit sin karriär som rena enmansföretaget med både låtskrivande, råddande, marknadsföring och ekonomi. Men jagar man sin dröm och är beredd att betala priset för det kan det ju i längden faktiskt vara mödan värt.

Wikström, som sedan barnsben hållit på med musik för jämnan, är multiinstrumentalist och behärskar i princip allt och lite till i genomsnittsstudion. En egenutgiven EP 2011, Beginning Of Times, var en bra början, och nu är hon på väg att släppa sitt debutalbum Landing, en skiva som hon fått hjälp med att finansiera av fans, vänner och andra som varit villiga att riskera några kronor i utbyte mot vetskapen om att de hjälpt en talangfull artist med ett steg mot större scener. Eller vadå riskera? Man får ju faktiskt en skiva för pengarna.

Pianoledda ”Dive In”(jag föreställer mig att en och annan CD av Tori Amos och Kate Bush kan finnas därhemma i det Wikströmska hemmet) är första singeln hämtad från albumet, och har även förärats med en video. Även om det är vackra bilder så står inte ett bad i isvak på mitt schema, men som inspiration till att kura i soffan hemma under en musikstund fungerar den utmärkt. Särskilt i kombination med en så bra låt.

Landing släpps 8 maj 2013

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: