Skip to content

Nya Ansikten: Viktor & The Blood ”Viktor & The Blood” EP – Nutidens powertrio

28 april, 2013

Spotify: Viktor & The Blood ”Kicks Out On A Saturday Night”
Det där med ”Nya Ansikten” är ju en sanning med modifikation. Viktor Norén och Jonas Karlsson har gjort sina år i Sugarplum Fairy, och Samuel Giers är trummisen som fick foten från Mando Diao efter över 10 år på stolen. De tre kände varandra sedan tidigare eftersom banden haft parallella karriärer som båda startade i Borlänge, plus att Viktor är bror till Gustaf Norén i Mando Diao. Efter att ha börjat repa lite förutsättningslöst i Giers källare ledde det snabbt till skivkontrakt, och nu släpps deras självbetitlade EP.

Efter några genomlyssningar är det bestående intrycket att Karlsson njuter i fulla drag av sin nyvunna frihet att hitta de riff som inte tidigare använts och göra dem rättvisa. Tillsammans med Noréns muskulösa sång och Giers stabila trumspel utgör dom en sorts nutidens powertrio, med undantag för att man saknar basist. När bandet uppträder på Popadelica i Huskvarna lördagen den 4 maj för sin första livespelning gör man det med förinspelad bas respektive keyboards.

EP:n Viktor & The Blood har fyra låtar som alla är små energiknippen, inte minst singeln ”Kicks Out On A Saturday Night”, och Manic Street Preachers debut Generation Terrorists spökar för fullt, minus de politiska inslagen. Låt oss hoppas att energin består både inför festivalsommaren och det kommande debutalbumet som preliminärt släpps i oktober.

Viktor & The Blood släpps 29 april

Köp den här: CDON

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: