Skip to content

Nya Ansikten: The State Of Floral Beings ”Arusha Control Speaking/A Real Life With Bran Flakes” – Elektroniskt hippieflum

13 May, 2013

Spotify: The State Of Floral Beings “Arusha Control Speaking”
Spotify: The State Of Floral Beings “A Real Life With Bran Flakes”

Kanske inte helt nya ansikten för alla, men för mig och förmodligen ganska många andra. Knepiga musikstilar och andra påhitt må vara vardagsmat idag, men för att inte vara helt utflippade är The State Of Floral Beings aningen knepigare än normen om du frågar mig. Jämförelser kan göras med LCD Soundsystem, men så flummigt som det här är vill jag nog snarare kalla det LSD Soundsystem.

2008 var senast bandet släppte något ifrån sig, och om man får tro den bisarra historien som omgärdar släppet av nya 2-spårssingeln/EP:n/whatever ”Arusha Control Speaking/A Real Life With Bran Flakes” har en av medlemmarna(Mattias Petersson) försökt finna sig själv högt uppe i Himalaya fram tills att han blev funnen av en bandkollega(Johan Bring, aka enmansprojektet Professor Johan Bring) med hjälp av ett holländskt turistpar som via Instagram lagt ut ett foto av honom…och ja, ni fattar. Ungefär lika osannolikt och osammanhängande som deras musik låter.

Skruvat, knasigt, mentalt. Är det bra då? I viss mån. Men ingen kan förneka att det är intressant. Och en bra story är alltid en bra story. Vi får se om den har någon fortsättning.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: