Skip to content

Nya Ansikten: Lärkträdet ”Lugnet” – Indiefolk på svenska i Bon Iver-skolan

22 maj, 2013

Lärkträdet heter ett kollektiv från Umeå, bestående av såväl musiker som en fotograf, en konstnär och en ljudtekniker. I kollektivet finns även ett band med samma namn, centrerat kring låtskrivarna Freyr Flodgren och Ludvig SöderströmFlodgren, vars rötter finns på Island(han komponerar på både svenska, engelska och isländska), har parallellt med detta även duon Brother North(vars debutalbum snart släpps) tillsammans med sin gamle vän Lucas Enquist.

Lärkträdet spelar indiefolk med tonvikt på vackra och eteriska gitarrklanger i Bon Iver-skolan. Det här är förvisso något som fler ägnar sig åt, men skillnaden är att Lärkträdet sjunger sina sånger på svenska, vilket skiljer sig från massan. Om du tänker dig videon till Bon Ivers ”Holocene”(som för övrigt är filmad på Island), det är så man upplever deras musik.

Se nyutkomna videon till låten ”Lugnet” eller lyssna till ”Fristad” här nedan.


One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. The Bucket List Vecka 3, 2014 | Songs for Whoever

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: