Skip to content

Nya Ansikten: Ljusår “Barn Av Vår Stad” EP – Svensk socialt medveten syntpop

12 Jun, 2013


Spotify: Ljusår “Barn Av Vår Stad”
Hade jag bestämt mig för att börja göra syntmusik är sannolikheten stor att det hade låtit som Ljusår. En tråd, rödare än blod, på nya EP:n Barn Av Vår Stad” är flera av mina favorit-80-talsband som Yazoo, Ratata, Adolphson & Falk och Nasa. Och minns någon Andrea Doria med “I mörkret med dig”?!

Svårast – på ett bra sätt – att skaka av sig är nog “West End Girls”-soundaliken “Om du finns”. På debutalbumet från 2011 fanns en del inslag av New Wave och reggae som skalats bort på senaste alstret, och därför låter det mer sammanhängande och genuint nu än då. Retro, fast ändå inte på något vis.

Kalle Pilfalk, Björn Öqvist och Jocke Hjelm må sköta Ljusår på sin fritid, men det är nog dags att det blir en heltidssysselsättning nu. Svensk socialt medveten syntpop när den satts i sitt rätta element och vill göra upp med vardagsångesten, oavsett samhällsklass.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: