Skip to content

Nya Ansikten: Ljusår ”Barn Av Vår Stad” EP – Svensk socialt medveten syntpop

12 juni, 2013


Spotify: Ljusår ”Barn Av Vår Stad”
Hade jag bestämt mig för att börja göra syntmusik är sannolikheten stor att det hade låtit som Ljusår. En tråd, rödare än blod, på nya EP:n Barn Av Vår Stad” är flera av mina favorit-80-talsband som Yazoo, Ratata, Adolphson & Falk och Nasa. Och minns någon Andrea Doria med ”I mörkret med dig”?!

Svårast – på ett bra sätt – att skaka av sig är nog ”West End Girls”-soundaliken ”Om du finns”. På debutalbumet från 2011 fanns en del inslag av New Wave och reggae som skalats bort på senaste alstret, och därför låter det mer sammanhängande och genuint nu än då. Retro, fast ändå inte på något vis.

Kalle Pilfalk, Björn Öqvist och Jocke Hjelm må sköta Ljusår på sin fritid, men det är nog dags att det blir en heltidssysselsättning nu. Svensk socialt medveten syntpop när den satts i sitt rätta element och vill göra upp med vardagsångesten, oavsett samhällsklass.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: