Skip to content

Nya Ansikten: Pretty Solitude ”Patient” – ett bra alternativ

7 juli, 2013

ps


Nyligen släppte Stockholmsbandet Pretty Solitude en ny singel, ”Patient”, som bör uppmärksammas, en försmak av deras andra album Vanity som släpps i höst på det egna bolaget Precious Elsa. De spelar en sorts indierock med ett sammelsurium av influenser: Stina Nordenstam, Led Zeppelin, Queen, The Black Keys och Daniel Adams Ray, för att nämna några. ”Patient” har stämsång i refrängen i stil med Nina Ramsbys gamla 90-talsgrungeband Salt, om än inte lika hårt rockande, och udda taktbyten skänker liv till mediumtempot.

Bandet består av Matz Lundin(gitarr, keyboards m.m. och låtskrivare), Rebecka Heijel(sång), Caroline Jöngren(bas) och Simon Widén(trummor).

I studion använder man inte sällan vintageutrustning, som rullbandspelare och rörförstärkare, vilket ger en dynamik och ett djup till deras sound som låter unikt i kombination med nämnda influenser. Man provar även egna udda grepp som att köra basen genom en klockradio(!). Just nu har de tagit en paus i livespelandet eftersom två i bandet nyligen fått tillökning i familjen, men studioarbetet är lättare att synka ihop med föräldraskapet, så en skiva är i alla fall på gång.

Förhoppningsvis kommer bandet ut och spelar så småningom, till dess får vi hålla till godo med alternativrocksingeln och videon ”Patient” samt det kommande albumet.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: