Skip to content

Ny singel: Rooni ”Electricity”

27 november, 2013

I våras skrev jag om powerpopkvartetten Rooni och ingen undgick att de föll mig i smaken. Några veckor efter inlägget såg jag bandet live i en källare på Söder, strax innan deras avfärd mot Liverpool och en lyckad spelning på klassiska The Cavern Club. Sedan dess har det varit relativt tyst kring dem.

Under sommaren har man dock samlat ny kraft. Basisten Johan Andersson har lagt fokus dels på arbete med sin egen studio, dels som basist med Songs for Whoever-bekanta Jack Moy & Glöden. Därför blev man tvungna att skaffa en ny basist vid namn Henrik, och mycken tid har lagts på att repa in alla låtar för att komma ikapp igen.

Nu meddelar sångaren Gustav Nilsson att man är i farten igen med nya singeln ”Electricity” som släpps idag, ännu en dos av skräddarsydda riff och ”oh-oh-oh”-sång, och en försmak av ett debutalbum som ser dagens ljus under 2014.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: