Skip to content

Ny singel: Rooni “Electricity”

27 Nov, 2013

I våras skrev jag om powerpopkvartetten Rooni och ingen undgick att de föll mig i smaken. Några veckor efter inlägget såg jag bandet live i en källare på Söder, strax innan deras avfärd mot Liverpool och en lyckad spelning på klassiska The Cavern Club. Sedan dess har det varit relativt tyst kring dem.

Under sommaren har man dock samlat ny kraft. Basisten Johan Andersson har lagt fokus dels på arbete med sin egen studio, dels som basist med Songs for Whoever-bekanta Jack Moy & Glöden. Därför blev man tvungna att skaffa en ny basist vid namn Henrik, och mycken tid har lagts på att repa in alla låtar för att komma ikapp igen.

Nu meddelar sångaren Gustav Nilsson att man är i farten igen med nya singeln “Electricity” som släpps idag, ännu en dos av skräddarsydda riff och “oh-oh-oh”-sång, och en försmak av ett debutalbum som ser dagens ljus under 2014.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: