Skip to content

Nya Ansikten: Jaquline Ronneklew “Wild At Heart EP” – Om en vacker kustlinje hade en sångröst vet vi nu hur den hade låtit

30 Nov, 2013


Lyssna via WiMP

Visst är det ganska häftigt när de bara dyker upp från ingenstans, musiker man tycker borde ha en självklar plats i var persons medvetande men som faktiskt inte riktigt har det? Singer/songwritern Jaquline Ronneklew från Stockholm är just en sådan musiker. Här kommer hon ut med en EP just när branschen börjat ta jullov, och en EP som inte bara håller måttet utan tar andan av en. Låtarna är skrivna under flertalet år och ett antal treveckorsperioder i samband med hennes arbete på ett kryssningsfartyg på Hurtigruten. Bland influenserna anger hon så vitt skilda som följande: This Mortal CoilMassive Attack, Joni Mitchell, Michael Jackson, Bon Iver, Christina Aguilera, Beyonceoch såklart, Kate Bush.”

Hon har en ljus men kraftfull sångröst som faller in någonstans runt en hesare Kate Bush eller Robyn, och ett angeläget uttryck som sträcker sig mellan flickighet och fresterska. Arrangemangen med rootsiga mandoliner och akustiska gitarrer i kombination med tydlig men dämpad rytmsektion och små elgitarrfigurer understryker små spänningar och motsägelser i hennes låtar, särskilt i den tilltagande “Wild At Heart” och den lite lugnare “Falling”. Den senare gästas av Titiyo, som Ronneklew träffade på en surströmmingsskiva hos gemensamma vänner, och de bestämde sig för att göra något ihop. Utöver Titiyo har hon haft hjälp av bl.a. Per Nordmark(Kriget, Fireside, Christian Kjellvander), Gustav Bendt(Moneybrother, Club Killers, CDOASS) och Fredrik Joelsson.

Ikväll är det releasefest för nya EP:n Wild At Heart på baren 6071 i Stockholm. Tyvärr kan undertecknad inte närvara, så nu undrar vi när vi får förmånen att komma dit och fira ett helt album?

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: