Skip to content

Nya Ansikten: Brother North ”Brother North” – Lärkträdet förgrenar sig

29 april, 2014

LYSSNA VIA SPOTIFY
LYSSNA VIA WiMP

Förra året skrev jag om Lärkträdet, svensk-/isländsksjungande folkduo från Umeå rotat i kollektivet med samma namn, vars medlemmar består av Freyr Flodgren och Ludvig Söderström. Flodgren är även medlem i den likasinnade duon Brother North tillsammans med Lucas Enquist, fast huvudspråket är här engelska med inslag av Flodgrens isländska bakgrund.

Nu har Brother North kommit ut med sitt självbetitlade debutalbum, åtta av och till stråkarrangerade låtar som går helt i linje med deras akustiska ideal som kontrast till mycket av den elektroniskt skapade musiken av idag. ”Rain Song” har jag tidigare tipsat om i The Bucket List, och för den som hittade fram till Malmöbandet High Coast eller Lloyd Coles lågmälda period strax efter millenieskiftet med Music In A Foreign Language är Brother North väl värda att kolla in.

One Comment
  1. Intressant! Roligt att titta in hos dej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: