Skip to content

Streaming Of You: Lone Justice “I Found Love”(från Shelter, 1986)

9 May, 2015

Debutalbumet från Lone Justice innehöll singeln “Ways To Be Wicked”, skriven av Tom Petty och hans vapendragare Mike Campbell, vilket föll sig logiskt då bandets frontfigur Maria McKee hade ett förhållande med den betydligt äldre Benmont Tench III som bildat The Heartbreakers nere i Gainesville med Petty och Campbell. Dessa hade flyttat till Kalifornien i samband med att skivkontrakt skrevs vilket ledde till att vägarna korsades för McKee och Tench.

Lone Justices andra album var det upp till bevis för McKee om hon kunde hålla nivån på låtskrivandet. Inledningsspåret, den medryckande “I Found Love”, skrevs av McKee tillsammans med albumets producents Little Steven, men i övrigt var det hon som ägde komponerandet. En viktig markering från en då 21-årig kvinnlig exceptionell begåvning.

One Comment
  1. Jag har alltid varit svag för låten “Beacon”! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: