Skip to content

Stay Out West 2016: Beach Slang

13 Aug, 2016

20160811 Stay Out West, friday. Bananpiren. Photo: Hilda Arneback

Foto: Hilda Arneback

Av Tommy Juto för Kulturbloggen.

Beach Slang på Stay Out West

Torsdag 11 augusti

Betyg 4

Det är inte svårt att tycka om ett band som Beach Slang. Människor som gör lite eller inget alls för att dölja sina influenser och dessutom ärofyllt förvaltar dem går alltid rakt in i folks hjärtan. Odiskutable ledaren James Alex gav fyllda fyrtio år sin karriär en andra chans när han startade bandet och på mindre än ett år snart har dundrat ut två album och lite till.

När de äntrar Hondurasscenen ute i Göta Älv är det med andan i halsen eftersom de, precis som rätt många framför dem, passade på att se Morrissey uppe i Slottsskogen. Till skillnad från dem själva som hade en rallyförare till turnéledare droppar folk in vartefter de hinner trassla sig från ena sidan av stan till den andra.

Oavsett antalet åskådare ger Alex precis allt han har och när han i mitten av spelningen börjar blöda från ovansidan av tummen efter några Pete Townshend-hyllande väderkvarnssvingar blir det ett vitalt bevis på att de som kommer sent borde ha masat sig hit tidigare. Mot slutet bildas till och med en mini-moshpit av fyra över genomsnittet exalterade herrar och Alex verkar uppriktigt förvånad över att deras fulländade garagerock faktiskt lockat så pass många att golvet är uppluckrat nästan ända bak till bardisken.

Sanningen är att det borde ha varit ännu fler. Skyll er själva, ni som inte kom.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: