Skip to content

Way Out West 2016: CHVRCHES

13 augusti, 2016

160811_Chvrches_olle-kirchmeier_4315

Foto: Olle Kirchmeier

Av Tommy Juto för Kulturbloggen.

CHVRCHES på Way Out West

Torsdag 11 augusti

Betyg 3

Nog för att syntpopen fått en renässans senaste åren, men lika renodlade som skotska trion CHVRCHES är inte alla. Allt sedan snacket började gå runt 2013 om deras 80-talsrötter har de stadigt byggt upp en större och större publik. Sångerskan och frontfiguren Lauren Mayberry har knappast Way Out Wests största kroppshydda men i gengäld en stor personlighet, kanske inte så att hon har den största svadan utan mer en utstrålning som lyser lika klart som hennes röda läppstift och nagellack där i motljuset denna tidiga torsdagkväll.

Skillnaden mellan deras två hitintills utgivna album är marginell, styrkan sitter istället i att de fortsatt med att skriva väldigt bra poplåtar. Refränger som suger sig fast och genom alla smattrande sequencers skär keyboardshookar. Mayberrys ljusa, nasala röst fungerar dessutom väldigt bra ihop med det artificiella.

När näst sista numret Clearest Blue når sitt klimax är det kanske en låt för tidigt, men att avsluta med debutsingeln The Mother We Share är inget dåligt sätt att sluta cirkeln.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: