Skip to content

Way Out West 2017: Angel Olsen

12 Aug, 2017

Foto: Nora Cederin

Av Tommy Juto för GAFFA.

Angel Olsen på Way Out West

Torsdag 10 augusti

Betyg 3 av 6

“Hurts to be around you …” sjunger hon i Give It Up och även om det inte har ett endaste dugg med publiken att göra kan frasen få utgöra en metafor för Angel Olsens sinnesstämning dessa dagar. I sociala medier har hon på sistone uttryckt tendenser till utmattning orsakat av intensivt turnerande med dålig sömn. Här ges dock inte upp, men heller inte allt.

Inramningen är svår att inte älska. Olsen, som seglar med tydlig artistisk identitet fram på svallvågorna från fjolårets hyllade My Woman, har med sig ett unisont grått kostymerat kompband vars färger utgör skarp kontrast till den ljusa byxdress hon själv bär. Inledningsvis strular dessvärre ljudet en del och fingrar pekar frekvent upp och ner i riktning mot ljudteknikern innan de hittar hem.

Shut Up Kiss Me blev för många en favorit förra året men är atypisk för amerikanskans katalog. Kanske är det därför hon gör det aningen ovanliga valet att lägga den och de mer upptempo numren under första halvan av sitt set för att avsluta med fyra lugna. Lite som för att ta publiken tillbaka till det hon står för allra mest. Det gör hon faktiskt rätt i, för det fungerar väl så bra. De stämningar som byggs upp i skiftningarna mellan lugn och kulm kommer tydligare fram live än på skiva och den där skeva, oroliga rösten håller uppmärksamheten på tå.

Kanske hade en mindre energidränerad Angel Olsen höjt den här tillställningen några snäpp. Kanske hade hon det inte. Så länge hon orkar i den här lägstanivån är det helt okej ändå. Att ställa in hade trots allt varit många resor värre.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: