Skip to content

Way Out West 2017: Sabina Ddumba

13 Aug, 2017

Foto: Jakob Ekvall

Av Tommy Juto för GAFFA.

Sabina Ddumba på Way Out West

Fredag 11 augusti

Betyg 3 av 6

Med ett ynka album under armen har Sabina Ddumba raskt blivit en av de största svenska artisterna vilket tydligt framgår sett till den stora publiktillströmningen. När Ddumba debuterade 2014 med stämningsfulla balladen Scarred For Life och sedan föjde upp med hitsen Not Too Young och Effortless var det som att hon fyllde ett tomrum inom svensk soul ingen visste fanns.

Albumet Homeward Bound utgick från traditionell soul och tog influenser från en rad genrer: R&B, reggae, salsa, funk och pop. Det är ungefär så det ser ut live också. Inledande Did It For The Fame är en bra öppning med sitt Motown-flörtande som svänger både åt vänster och höger.

De nämnda singlarna Scarred For Life, Not Too Young – där Ddumba gästas av Janice – och Effortless är låtar som är helt outstanding och samtliga håller riktigt hög kvalitet. Tveklöst eftermiddagens höjdpunkter. I övrigt har allt en tendens att sakna det där som riktigt griper tag, något som blir än tydligare när tiden är kommen för världens bästa blåsriff i en cover på Curtis Mayfields Move On Up. Lite som det faktiskt kan vara i det här skedet i en karriär. När det finns ytterligare alster av samma kaliber som topptrion blir det riktigt intressant att följa henne. Star quality har hon redan.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: