Skip to content

Way Out West 2017: Sabina Ddumba

13 augusti, 2017

Foto: Jakob Ekvall

Av Tommy Juto för GAFFA.

Sabina Ddumba på Way Out West

Fredag 11 augusti

Betyg 3 av 6

Med ett ynka album under armen har Sabina Ddumba raskt blivit en av de största svenska artisterna vilket tydligt framgår sett till den stora publiktillströmningen. När Ddumba debuterade 2014 med stämningsfulla balladen Scarred For Life och sedan föjde upp med hitsen Not Too Young och Effortless var det som att hon fyllde ett tomrum inom svensk soul ingen visste fanns.

Albumet Homeward Bound utgick från traditionell soul och tog influenser från en rad genrer: R&B, reggae, salsa, funk och pop. Det är ungefär så det ser ut live också. Inledande Did It For The Fame är en bra öppning med sitt Motown-flörtande som svänger både åt vänster och höger.

De nämnda singlarna Scarred For Life, Not Too Young – där Ddumba gästas av Janice – och Effortless är låtar som är helt outstanding och samtliga håller riktigt hög kvalitet. Tveklöst eftermiddagens höjdpunkter. I övrigt har allt en tendens att sakna det där som riktigt griper tag, något som blir än tydligare när tiden är kommen för världens bästa blåsriff i en cover på Curtis Mayfields Move On Up. Lite som det faktiskt kan vara i det här skedet i en karriär. När det finns ytterligare alster av samma kaliber som topptrion blir det riktigt intressant att följa henne. Star quality har hon redan.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: