Skip to content

Popaganda 2017: Hurula

2 Sep, 2017

Foto: Nora Cederin

Av Tommy Juto för GAFFA.

Hurula på Popaganda

Fredag 1 september

Betyg 4 av 6

Uppsnappat i myllret under folkvandringen på väg från Stora till Lilla Scenen: ”Kom, vi går och ser Hurula. Han ska tydligen vara bra live”. Jo tack, det är inget löst rykte någon hittat på bara för att.

Med solodebuten Vi Är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss Förbörjade karriären ta sjumilakliv i likhet med de karakteristiska steg han tar härs och tvärs över golvet under sina spelningar, från de mindre klaustrofobiska klubbarna till de större festivalerna.

Utmaningen att få med sig röjet – den täta stämningen som ett begränsat utrymme liksom kramar fram – till de större estraderna är inte den enklaste. Särskilt inte med blandad festivalpublik. Hurulafansen är i alla fall på plats och bidrar med sitt: nävar i luften i takt med de fräsande outsiderfraserna. Bandet låter aldrig det eviga gitarrgnisslet dö ut, inte ens mellan låtarna. Det är som att det är en ljudslinga som ligger loopad i bakgrunden. Mot slutet rycks allt fler med i de effektiva gitarriffen och kampsångsrefrängerna så att allsången under 22 når hela vägen längst bak.

Varje generation behöver sina anthems. 90-talet hade Kent. 00-talet hade Håkan. 10-talet har Robert.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: