Skip to content

Popaganda 2017: The Vaccines

2 Sep, 2017

Foto: Nora Cederin

Av Tommy Juto för GAFFA.

The Vaccines på Popaganda

Fredag 1 september

Betyg 4 av 6

Fan. Man skulle ha blivit rockstjärna, så enkelt som det verkar. Bara att följa ett framgångsrikt recept, liksom. Lite som The Vaccines. Ingen kan klandra den multinationella, Londonbaserade kvintetten för att krångla till det i onödan, den saken är klar. Korta, snabba låtar med snärtiga refränger. Lättmemorerade textsnuttar, inte minst några ”oh-oh-oh-oh-oh-oh-oh” eller ”oooh-weee-oooh”. Stadiumindien de bitvis flörtar med har en benägenhet att alldeles för ofta vara lika osexig som, säg, funkmetal – allra mest så på skiva – men de lite ruffigare elementen i The Vaccines arsenal räcker för att ha överseende med det när allt finns livs levande framför en.

Justin Young, för kvällen iförd glansig röd jacka och Adidas-träningsbrallor med hål vid höger knä, är en frontman väl införstådd med värdet av ett inlevelsefullt kroppsspråk. Det i kombination med de där svårt smittande, söndernötta hookarna är knappast revolutioner i någons huvud, men på något outgrundligt sätt funkar det väl så bra utan att bli tråkigt. Ett band som sjunger om att aldrig kunna bli Frankie Avalon eller vars främsta låt heter Post Break-Up Sex kan aldrig bli det.

Inga belägg finns egentligen för att något varken skulle vara enkelt eller att The Vaccines skulle vara särskilt viktiga att bevara för eftervärlden, men den här dagen hade man inte velat vara utan dem. Och det är ändå här och nu som betyder något. Så enkelt är det.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: