Skip to content

Popaganda 2017: Astrid S

3 Sep, 2017

Foto: Ludvig Gropp

Av Tommy Juto för GAFFA.

Astrid S på Popaganda

Lördag 2 september

Betyg 2 av 6

Räknat i antal streams är Astrid S en av Popagandas allra, allra hetaste artister. Senaste singeln Think Before I Talk (som här får sin världspremiär live) snittar under första veckan efter release nästan en miljon spelningar dagligen. Läppja på den siffran. Inte många kommer i närheten ens med sin största hit. Vilken betydelse nätverkande har för populariteten ska vi låta vara osagt, men det är en anmärkningsvärd skara samarbetspartners hon rackat upp senaste åren sedan klivet in i rampljuset genom sin medverkan i norska Idol. Anknytningen till succéserien Skam har heller inte gått någon förbi.

Ändå är det väl inte så att det direkt är tjurrusning till åskådarplats för att se norskan uppträda i vad hon själv antyder vara något av hennes andra hemstad, även om det givetvis fylls ut efterhand och många är där för att se henne. Live händer inte mycket som är särdeles anmärkningsvärt. Låt för låt ur den förhållandevis blygsamma katalogen avverkas och sanningen är att det är ganska tråkigt, även om jag alltid uppskattar när en låtskrivare berättar hur hon skrev varje låt. Such A Boy och Breathe var klart bäst på förhand och är klart bäst även i efterhand.

Det märks att livet leker för 20-åringen från Trøndelag, för humöret är det sannerligen inget fel på. Tror jag det när man nästan kan höra streamingräkneverket ticka någonstans i bakgrunden. När hon berömmer den handfull dansande själar som böjer lätt på knäna i takt med musiken genom att säga att publiken i Sverige är mycket bättre än i Norge är det ett lättgenomskådat försök till publikfrieri. Så jädra bra är vi inte. Vi är tråkiga. Eller så är det showen som är för tråkig. Same same.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: