Skip to content

E.B. The Younger @ Nalen Klubb, Stockholm

5 Apr, 2019

Foton: Kristofer Hedlund

Han fyllde inte lokalen men han fyllde våra hjärtan. Eric Pulido sjöng för de större massorna i Midlake, ni som kommer ihåg dem. Sjukt egentligen, när kom deras senaste platta Antiphon? För fem-sex år sedan?

Den gången var Berns fullt.

Ikväll är vi inte ens hundra som ser Pulido uppträda som E.B. The Younger, ett egentligen illa valt artistnamn. “Är det en rappare?”, frågar någon.

Mellansnack kan ibland vara obefintligt, ospontant och opersonligt, men här är det varmt och fyllt av självdistans. I alla händelser hör vi valda guldkorn från hans soloalbum, Midlake, BNQT-projektet och några covers på John Grant, Rufus Wainwright och avslutningsvis Harry Nilsson. Där har ni tvärsnittet. Ett jädra fint tvärsnitt.

För er som annars undrar hur det står till med Midlake berättar Pulido i logen efteråt att de skrivit en hel del låtar, alla är väldigt sugna på att göra något igen och – inte minst – att även avhopparen Tim Smith har varit involverad. Åtminstone så länge han slipper vara med i frontlinjen och turnera.

Sedan går jag mot utgången. Knappt hundra pers har fått en bra kväll. Midlake är på gång igen. E.B. The Younger värmer mat i micron.

Fint ändå, på sitt sätt.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: