Skip to content

Sound Of Lies…

4 Oct, 2019

Det var början på Etapp II av The Jayhawks efter att Mark Olson dragit vidare för att söka sina folkrötter med The Original Harmony Ridge Creek Dippers och recensenterna vid tiden för utgivningen av Sound Of Lies var nervösa över vad hans avhopp skulle innebära.

Inget annat än att Gary Louris och de övriga skulle styra skutan i en mer melodiös, sextiotalspopinfluerad riktning.

Och det lät bedårande.

Jag gick in på den lilla Record Hunter-filialen – sedan länge numera nedlagd – vid gamla Strykjärnet, ett sådant hål i väggen med smidd järngrind för entrédörren, och köpte den av Willy som sedermera hamnade hos Skivfönstret vid Ringen.

Jag köpte till och med Record Hunters 10%-kort minns jag. Jädrar vad jag blev lurad att utnyttja det. Intalar jag mig, som en annan junkie.

I texthäftet till Sound Of Lies började jag läsa och berika min engelska med ord som “handlebars”, som betydde cykelstyre, och “haywire”, som var ett uttryck för när saker går knas.

Inte för att jag dagligen hade nytta av just de orden när jag flyttade till England året därpå, men i alla fall.

Bäst ändå var popmelodierna och att nye trummisen Tim O’Reagan kunde både sjunga och skriva en eller annan låt.

Det finns album av The Jayhawks som både är bättre – Tomorrow The Green Grass, har en mer oförstörd entusiasm över sig – Hollywood Town Hall, eller som jag lyssnat mer sönder och samman – Rainy Day Music.

Men viktigast för mig var ändå Sound Of Lies.

Jag, som inte fattade grejen från början utan först köpte Tomorrow The Green Grass hos Skivspegeln i Kramfors, åkte hem, ändrade mig, åkte tillbaka till affären och bytte skivan.

Mot ett album med… Keith Collin.

Ja, ni. Wow.

Men det ordnade sig till slut.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: