Skip to content

Belle & Sebastian “I’m a cuckoo”, 2003

25 mars, 2012

Lyssna på Spotify: Belle & Sebastian ”I’m a cuckoo”
Belle & Sebastian var under sina första år ett band som sällan syntes eller gav intervjuer, ändå blev dom oerhört populära tack vare Stuart Murdochs nakna texter och talang för sorgsen pop. Första åren präglades dom av en gör-det-själv-attityd som delvis var en del av det som fansen gillade. 2003 när dom gav ut Dear catastrophe waitress var det Trevor Horn som producerade och plötsligt började dom synas på foton, i videos och prata som aldrig förr med media. Och vi fick bekräftat det som vi alla trodde: dom såg ut som universitetselever som aldrig tog sig utanför bibliotekets fyra väggar.

Skivan var ett stort steg i en mer radiofriande riktning. Detta uppskattades inte av alla fans, men själv tycker jag att både tidiga och sena Belle & Sebastian är lika bra. Givetvis var Trevor Horn en anledning, men relativt nya medlemmen Bobby Kildea(som ersatte tidiga basisten Stuart David inför inspelningarna) var en riktigt duktig musiker som kunde spela både bas och gitarr och gav en helt annan stabilitet. På scen får man också alltid se gruppens medlemmar byta instrument flitigt med varandra.

Thin Lizzy-referensen i texten är ingen slump, med tanke på ”The boys are back in town”-vibbarna. Det finns ingen låt som ger mig vårkänslor som den här. Så sprittande glad och så oerhört medryckande.

2 kommentarer
  1. Ja, den här är verkligen inte dum! ”Dear Catastrophe Waitress” är nog min favorit med B&S. Så får man ju inte riktigt tycka som indietaliban, men det kan inte hjälpas.

    • Jesusofcool permalink

      Ha ha Niklas, du har så rätt! Om man är mån om credd så finns det ju gränser för vad man får tycka… Men det sköna är att som bloggskribent så får man ju skriva vad man vill, eller hur? Och du skriver ju om bra grejer i din blogg! Oavsett vad någon annan tycker. Freedom of speach!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: