Skip to content

Mauro Scocco “Sommar i Stockholm”, 2003

10 Jul, 2012

Lyssna på Spotify: Mauro Scocco “Sommar i Stockholm”
Fenomenet ”Stockholmsveckan” fanns inte på åttiotalet. I alla fall var det inte samma patetiska kringresande cirkus av vaskande posörer, stekare och wannabes från Hufvudstaden som trodde att dom besökte filmveckan i Cannes och inte Visby eller Båstad. Men det är inget nytt att sommarens Stockholm ofta är lite mindre befolkat med dess invånare till förmån för turister. Alla året-runt-boende åker dock inte gärna därifrån.

Mauro Scocco har alltid älskat sitt Stockholm, som exempelvis i “Hem till Stockholm”, och hans största hyllning kom i form av den nostalgiska ”Sommar i Stockholm”, där han drömmer tillbaka till tider då han och hans partypolare ”…spela’ Doobie Brothers, drack gin och tonic, försökte va’ cool…”. Doobie-brodern Michael McDonald gästade till och med på en av dom andra låtarna på albumet Beat Hotel 2003.

Lika naturligt som det kändes när Gyllene Tider sjöng om Halmstad ackompanjerade av sin Tom Petty-rock, lika naturligt är det när Scocco sjunger om Söders Höjder och Stureplan över sagolikt svängig slick svensk soulpop(nytt personligt rekord med hela fem stycken S-ord i rad där) med den ultimata gitarrloopen. Om det var så att han försökte sig på en modern uppdatering ”Sakta vi gå genom stan” tycker jag att han överträffade förväntningarna.

“Stockholmsveckan” existerar härmed inte, såvida vi inte talar om en vecka då vi besöker huvudstaden och inte tvärtom. Vi säger så.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: