Skip to content

Om Songs for Whoever

Kontakt(utskick av promomaterial, demos, kärlek, påskägg etc…)
songsforwhoever@hotmail.com

Songs for Whoever
c/o Juto
Klintvägen 7
132 40 SALTSJÖ-BOO

Vem är Jesusofcool?
Jesusofcool är Tommy Juto, född 1973 i Kiruna, uppvuxen i Kramfors. Tillbringade under tonåren ohälsosamt många timmar framför Fisher-stereon med ett skivfodral i handen och rec-knappen i ständig beredskap. Cyklade utan att tveka genom hela staden till ytligt bekanta för att låna hem något nytt av The Cure, Depeche Mode eller New Order. Fick smeknamnet ”Powerpopparen” av personalen på numera nedlagda Skivfönstret Ringen på Södermalm i Stockholm. Får aldrig vara med i några musikfrågetävlingar, utan endast arrangera dem.

Driver egna bloggen Songs for Whoever samt är musikskribent för bl.a. GAFFA och Kulturbloggen. Har även skrivit för WiMP Magazine/WiMP-Bloggen. Vansinnigt besatt av musik i nästan alla former, såväl ny som gammal. Älskar dessutom att skriva om musik och försöker med en dåres envishet få omgivningen att uppskatta ”det som är bra”. Med blandat resultat. Och ja, signaturen givetvis en plankning av titeln på Nick Lowes klassiska album, både för att det är bra men mest för att det lät…coolt.

Songs for Whoever
Titeln till den här bloggen är tagen från brittiska The Beautiful Souths första singel, ”Song for whoever”, i vilken diskbänkspoeten – rättelse: bardiskspoeten – Paul Heaton gör sig lustig över alla flickor som varit inspiration till kassakor till topplistehits. Något han själv överraskande nog skulle bli bekant med tack vare framgångarna med den ironiskt(eller inte, som det visade sig) betitlade samlingen Carry On Up The Charts, en storsäljare från ett popband för vuxna – som dom väl ändå var? – mitt i brinnande britpop-krig.

Bloggen innehåller spellistor i Spotify/WiMP/Rara, recensioner, låtartiklar(Backtrack of the day – se nedan), krönikor, nyheter, tips, listor. Allt varje musikintresserad kan/borde önska sig.

Backtrack of the day
Denna kategori tillägnas alla dom låtar som varenda människa borde tycka om, eller åtminstone försöka tycka om. Alla är valda av undertecknad och givetvis är det 100%-igt subjektivt. Inspirationen kommer såväl från de klassiska blandband jag själv spelade in som tonåring, men också från likasinnade böcker som exempelvis Garry Mulhollands This Is Uncool…. Som följare av bloggen rätt snabbt märker kan de flesta musikstilar dyka upp här.

The Bucket List
En lista som inriktar sig på de bästa låtarna från de senast släppta albumen och singlarna.

Streaming Of You
Drömmer du om att The Beatles gör sin backkatalog tillgänglig för streamingsjänsterna? Jag med, även om jag äger CD-albumen. Och ni övriga artister som saknas, jag fortsätter att drömma om att ni en dag finns där. Drömmer om er. Streaming Of You.

Nya Ansikten
Är du artist och vill sprida din musik? Maila gärna mig och berätta om dig själv eller skicka promos och pressmaterial till adressen här ovan. Det som tilltalar mig skriver jag gärna om, men på grund av tidsbrist hinner jag tyvärr inte skriva om allt. Alltså betyder det inte att det är dåligt bara för att det aldrig blir något inlägg på Songs For Whoever.

Musikbloggar

2 kommentarer
  1. Keep up the great work Tommy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: