Skip to content

Inför Paul McCartney i Stockholm: Önskelåtarna han inte lär spela

6 Jul, 2015

Låt oss inte krångla till det mer än nödvändigt: när Paul McCartney kommer till Stockholm och Tele 2 Arena kommer han att göra många människor glada genom att framföra låtarna de kommit för att få höra. Men tänk om karln hade gjort en Elvis Costello och ställt upp ett stort lyckohjul från vilket han spelat den låt som nålen landat på? Svindlande tanke, förstås. Liksom osannolik. Fetglöm, typ.

Det hindrar oss dock inte från att sätta ihop en alternativ önskelista med låtarna som borde ingå i hans imaginära lyckohjul. Innan konserten på torsdag kommer en nykomponerad trio bestående av David Myhr(The Merrymakers), Peter Morén(Peter Bjorn and John) och låtskrivaren/producenten Peter Kvint(Andreas Johnson, The Ark m.fl.) att stå på Clarion Hotels terrass och framföra låtarna Sir Paul inte själv lär framföra, och deras idé(jag ska inte framställa det som att den var min) sporrade mig till att välja ut en alternativ setlist baserad på solo- och Wings-åren från första albumet McCartney som kom ut 1970 fram till första halvan av 80-talet. Resten låtsas vi helt enkelt inte om. Och The Beatles avhandlar vi dagen de går att streama, om det nu någonsin kommer att inträffa.

Lika mycket som jag på torsdag kommer att jubla när jag på plats hör introt till “Let Me Roll It”, sjunga med i “Band On The Run” eller få tårar i ögonen när världens bästa kärlekssång “Maybe I’m Amazed” spelas, lika mycket kommer jag att drömma om “Warm And Beautiful”, “Bluebird”, “Big Barn Red” eller “Wanderlust”.

Låt oss drömma tillsammans.

LYSSNA PÅ SIR PAUL WISHLIST VIA TIDAL/WIMP

From → Musiktips

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: