Skip to content

Caribou ”Jamelia”, 2010

15 augusti, 2011

Lyssna på Spotify: Caribou ”Jamelia”
Indietronica är en relativt ung genre som uppstod runt millennieskiftet. Beskrivningen hörs på namnet, dvs en mer elektroniskt baserad variant av ”indie”. De mest framgångsrika artisterna kan nog sägas ha varit The Postal Service(duon Ben Gibbard från Death Cab For Cutie och Jimmy Tamborello från Dntel), Hot Chip och LCD Soundsystem.

Daniel V Snaith började under artistnamnet Manitoba som sedan övergick till Caribou och Daphni. Caribou’s album ”Swim” från 2010 blev en stor framgång och nästa ser ut att komma under 2012. Till dess får vi hålla till godo med den kanske bästa låten från ”Swim”, ”Jamelia”.

Mjuk och nästan lite soulpoppig har den dom där små detaljerna som gör att det inte blir alltför smörigt, utan skaver lite lätt och såklart gör det hela mer intressant. Just den egenskapen är hans adelsmärke, hör bara dom subtila lagren i ”Odessa” från samma skiva.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: