Skip to content

Caribou “Jamelia”, 2010

15 Aug, 2011

Lyssna på Spotify: Caribou “Jamelia”
Indietronica är en relativt ung genre som uppstod runt millennieskiftet. Beskrivningen hörs på namnet, dvs en mer elektroniskt baserad variant av “indie”. De mest framgångsrika artisterna kan nog sägas ha varit The Postal Service(duon Ben Gibbard från Death Cab For Cutie och Jimmy Tamborello från Dntel), Hot Chip och LCD Soundsystem.

Daniel V Snaith började under artistnamnet Manitoba som sedan övergick till Caribou och Daphni. Caribou’s album “Swim” från 2010 blev en stor framgång och nästa ser ut att komma under 2012. Till dess får vi hålla till godo med den kanske bästa låten från “Swim”, “Jamelia”.

Mjuk och nästan lite soulpoppig har den dom där små detaljerna som gör att det inte blir alltför smörigt, utan skaver lite lätt och såklart gör det hela mer intressant. Just den egenskapen är hans adelsmärke, hör bara dom subtila lagren i “Odessa” från samma skiva.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: