Skip to content

#467. Steve Earle “Guitar town”, 1986

5 Nov, 2012

Lyssna på Spotify: Steve Earle “Guitar town”
Mycket av countryn som görs i Nashville dessa dagar är inte längre country. Det har snarare blivit sliskig popmusik för såna som tycker om att bära cowboyhattar för modes skull, men som knappt ser vad som är bak och fram på en häst. Okej, en countrymusiker är inte kofösare heller, men ni fattar.

Sedan behöver man inte vara kåkfarare och efterlyst av lagen för att vara the real thing. Men vissa är det. Steve Earle är det, eller i alla fall var. Och stökigheterna drogs till honom och han till dom:

– 6 st kraschade äktenskap.
– Stämd av sin första fru som krävde mer underhåll
– Anklagad i faderskapsmål
– Arresterad för misshandel
– Fängelse för narkotikainnehav
– Missbruk och genomgången rehab för heroinberoende
– Alkoholism
– Skivbolag som gav honom sparken, gick i konkurs och vägrade ge ut skivor

Det enda som egentligen hållit honom borta från den slutliga avgrunden är hans passion för musiken(ironiskt nog vad som tilldrog sig en hel del av hans trubbel) och hans sätt att se på den som ett verktyg för att förändra sig själv och världen. Ju längre karriären har pågått, ju mer ställning har han tagit mot och för saker och ting.

Tidiga ”Guitar town” gav oss en bild av turnerandets vedermödor och det hörs att han tagit stort intryck av sina mentorer Townes Van Zandt och Guy Clark, som tog honom under sina vingar under hans karriärs första stapplande steg.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: