Skip to content

Bloc Party “I still remember”, 2007

22 Sep, 2011

Lyssna på Spotify: Bloc Party “I still remember”
”Två 14-åringar försvann igår eftermiddag från Ilford County High School i norra London under en rast. Skolkamrater berättar att dom sett pojkarna gåendes hand i hand ut genom grindarna, och delar av deras skoluniformer har hittats vid Grand Union Canal där man först befarade att dom drunknat. Dock har ett vittne sett vad som tros ha varit de försvunna kliva på ett tåg mot Brighton på King’s Cross Station. Spår i form av klotter i tågvagnar har fått polisen att misstänka att dom sannolikt tagit den vägen. Polisen och pojkarnas familjer vädjar till allmänheten om tips.”

Ja så kanske det hade skrivits i morgontidningarna i början på 90-talet om sångaren Kele Okereke’s fantasi blivit verklighet. Okereke, som är öppet homosexuell, har erkänt att texten delvis är självbiografisk och att han alltid fascinerats av att mäns behov av fysisk beröring har en outtalad attraktion. I det här fallet två heterokillar som dras till varandra utan att säga det rent ut och rymmer tillsammans.

Musikmässigt är låten egentligen inte mer än bara ”bra”, men med den bakgrunden skiljer den sig från annan intetsägande dussin-indierock och får det där lilla extra som etsar sig fast.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: