Skip to content

Boyz II Men “Water runs dry”, 1995

30 oktober, 2011

Lyssna på Spotify: Boyz II Men ”Water runs dry”
Här snackar vi den mest framgångsrika R&B-gruppen genom tiderna. Förutom alla miljoner sålda skivor så slog Boyz II Men rekordet i antal veckor som nummer 1 på Billboard-listan inte bara en eller två, utan tre gånger. Det senaste, ”One sweet day” tillsammans med Mariah Carey, står sig fortfarande med 16 veckor.

Boyz II Men kom från Philadelphia men influerades av pojkband som New Edition och Motown(som dom också signades av). ”Water runs dry” avslöjar Stevie Wonder-ådran men även doo-wop-influenser som Dixie Hummingbirds.

Deras fyra röster smälter samman till ett unisont stycke sammet, låten skriven av ingen mindre än Babyface. R&B har annars blivit en genre där maskiner ofta tagit över från autentiska instrument, men här har man använt sig av lite mer ”äkta vara”.

Pojkbanden som följde i Boyz II Men’s fotspår var otaliga, främst Backstreet Boys och *Nsync, och tonårsfansen blev bara galnare och yngre. Eller som legendariske musikkritikern Robert Christgau finkänsligt uttryckte det:

”Watch out America! Polite four-part harmonizers are coming to fuck your daughters!”

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: