Skip to content

The Postal Service “Sleeping in”, 2003

29 Jan, 2012

Lyssna på Spotify: The Postal Service “Sleeping in”
Vissa morgnar vill man bara dra täcket över huvudet och somna om. Som Ronny Eriksson torrt uttryckte det: ”Jag vaknade upp en morgon och så var den dan förstörd”. Och öppnar man ögonen och tar en titt på omvärlden så kanske man känner så. Nyhetsprogrammen fylls av mord, global uppvärmning och annat gosigt.

Ben Gibbard(Death Cab For Cutie) satt i Seattle och Jimmy Tamborello(Dntel) i Los Angeles och spelade tillsammans in albumet Give up 2003. Tamborello spelade in musiken och brände in filerna på CD-R-skivor som han skickade med posten till Gibbard som därefter skrev texter och lade på sång. Efter att ha skickat låtarna fram och tillbaka några gånger blev det logiskt att välja bandnamnet The Postal Service när dom släppte sitt hittills enda album.

Med sin Neil Tennant-röst och sitt fina sinne för melodier gjorde Ben Gibbard tillsammans med Tamborello en riktigt stark insats och Give up blev en riktig succé där ryktet spreds med djungeltrumman istället för en massa marknadsföring, en sorts motsvarighet till Buena Vista Social Club. The Postal Service blev ett Pet Shop Boys för 2000-talets nya indiegeneration.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: