Skip to content

Kent ”Järnspöken”, 2005

3 november, 2011

Lyssna på Spotify: Kent ”Järnspöken”
Texter, texter, texter. Det har skrivits så många texter om Jocke Bergs texter att vi inte behöver skriva så många till. Mannen har DET. Ofta skrivs det också väldigt mycket om deras sound, hur dom gått från ung osnuten indiepop till Radiohead till U2 till Depeche Mode und so weiter.

Efter att ha färdats 100 mil i bil och under tiden lyssnat igenom alla deras album från debuten fram till dags dato så står det klart: Du & jag döden är deras bästa(i hård konkurrens med Isola, Hagnesta Hill och Vapen & ammunition). Det var här dom hade sitt sista stora utflöde, när det gick av sig självt och blev så där Kents-självklara-5:a-i-betyg-bra. Inget sökande efter bombastisk och syntig produktion som ersättning för melodier.

Det var också här dom i stor utsträckning lät akustiska gitarrer driva låtarna till sin spets och fick ut det mesta av varje stycke. ”Järnspöken” är en nära-döden-upplevelse, lite kuslig och en av referenserna till döden i albumtiteln. Låt dig inte luras av deras fina hitsinglar, skrapa på ytan och du hittar låtar av den här kalibern. En akustisk gitarr, Jocke Berg och svagt gråtande syntar därbakom.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: