Skip to content

Velvet Crush ”Hold me up”, 1994

2 november, 2011

Lyssna på Spotify: Velvet Crush ”Hold me up”
När Brian Wilson blev ombedd att beskriva The Beach Boys’ uppföljare till Pet sounds så svarade han kort och gott ”a teenage symphony to God”. Skivan det handlade om var förstås den mytomspunna Smile som aldrig såg dagens ljus efter att den desillusionerade och paranoide Wilson sades ha förstört dom kvarvarande mastertejperna efter en mystisk studiobrand. Smile släpps nu äntligen idag 2 november 2011 och Brian Wilson är en hjälte som skall besjungas i andra sammanhang, så nog om det.

Det förvånar mig att ingen annan artist fångat upp hans beskrivning förrän det var dags för Rhode Island’s powerpopsters Velvet Crush att ge ut sitt andra album. Lite försynt(nåja) döpte dom det till Teenage symphonies to God och även om låtarna inte riktigt levde upp till den storslagna titeln så var det definitivt i närheten.

Bandet har kompat exempelvis Stephen Duffy(The Lilac Time) och är nära sammankopplade med Matthew Sweet, särskilt Rik Menck som spelat på bl.a. klassikern Girlfriend.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: