Skip to content

Hal Ketchum “Small town, Saturday night”, 1991

5 Nov, 2011

Lyssna på Spotify: Hal Ketchum “Small town, Saturday night”
En riktig uptempolåt från Nashville som man får rejäl hösnuva av. Jag säger inte att alla beter sig som skitstövlar eller tänker lika trångsynt som figurerna i sången, men alla vi som bor eller har bott i en småstad kan typen och vet att dom finns där. Vid korvmojen, på torget, på parkbänken. På Systemet, inte minst.

Hal Ketchum var från New York, men hamnade via Texas sedermera i Nashville där han blev signad av klassiska Curb Records. Trots sin förmåga att skriva låtar till både sig själv och andra(bl.a. Trisha Yearwood) är ”Small town, Saturday night” inte hans egen, men den detaljen kan vi bortse från.

Förvånansvärt vad enkelt det verkar vara att få till en countryhitsingel. Ta tre ackord, en stompig takt, ett twangigt riff, lite honky-tonk-piano och en fyndig text och sätt ihop allt. Vid närmare avsyning är helheten är större än summan av delarna, men det är väl det som musik ofta handlar om?

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: