Skip to content

Eef Barzelay “The girls don’t care”, 2008

8 Nov, 2011

Lyssna på Spotify: Eef Barzelay “The girls don’t care”
Han må se ut som om han nyss klev ur den tygmärkesdekorerade  studentoverallen från KTH, men Eef Barzelay var under åren i alt-country-bandet Clem Snide språkrör för världens alla losers, och besitter fortfarande en förmåga att sätta fingret på hur saker och ting kunnat gå så snett som dom gör.

Många gånger vill artister göra det lite för svårt i jakten på att göra något annorlunda, vilket givetvis ofta också ger ett bra resultat. En passning till detta är slutet på låten när bandet rockar loss dom sista takterna och sedan blir “påminda” om temat, typ “ok, nu fattar alla, det räcker…”. Men varför krångla till det i onödan när “the girls just want a sweet melody”?

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: