Skip to content

Lenny Kravitz ”Mr. Cab driver”, 1989

10 november, 2011

Lyssna på Spotify: Lenny Kravitz ”Mr. Cab driver”
“För att jag kan!” Det var den korta förklaringen till att Lenny Kravitz spelar alla instrument själv på debuten Let love rule. Den långa förklaringen var också enkel, han trivdes rätt och slätt med att vara självisk och spela dom olika instrumenten eftersom han tyckte han har olika personlighet på vart och ett av dom. Dessutom behövdes ingen hänsyn tas till andras kalendrar utan bara att åka till studion och sparka igång.

”Mr. Cab driver” är en humoristisk novell om en dag då Kravitz bokstavligen blev utsparkad av en rasistisk taxichaffis på Broadway när han var sen till skivstudion i Hoboken. Efter det påföljande handgemänget fortsatte alla gula bilar att strunta i att stanna och plocka upp honom, och han blev så sur att han gick hem och skrev låten. Den spelades in dagen efter, pang bom, inga konstigheter.

Rasism i alla former ska fördömas och ej accepteras, men man får vara glad att vissa kan kanalisera ilskan till något så bra som den här udda 12-taktaren i alla fall.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: