Skip to content

Lenny Kravitz “Mr. Cab driver”, 1989

10 Nov, 2011

Lyssna på Spotify: Lenny Kravitz “Mr. Cab driver”
“För att jag kan!” Det var den korta förklaringen till att Lenny Kravitz spelar alla instrument själv på debuten Let love rule. Den långa förklaringen var också enkel, han trivdes rätt och slätt med att vara självisk och spela dom olika instrumenten eftersom han tyckte han har olika personlighet på vart och ett av dom. Dessutom behövdes ingen hänsyn tas till andras kalendrar utan bara att åka till studion och sparka igång.

”Mr. Cab driver” är en humoristisk novell om en dag då Kravitz bokstavligen blev utsparkad av en rasistisk taxichaffis på Broadway när han var sen till skivstudion i Hoboken. Efter det påföljande handgemänget fortsatte alla gula bilar att strunta i att stanna och plocka upp honom, och han blev så sur att han gick hem och skrev låten. Den spelades in dagen efter, pang bom, inga konstigheter.

Rasism i alla former ska fördömas och ej accepteras, men man får vara glad att vissa kan kanalisera ilskan till något så bra som den här udda 12-taktaren i alla fall.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: