Skip to content

Marshall Crenshaw “You’re my favorite waste of time”, 1982

13 Dec, 2011

Lyssna på Spotify: Marshall Crenshaw “You’re my favorite waste of time”
Sagan om hur den här låten så småningom blev en dunderhit är extraordinär. Crenshaw gjorde en demoinspelning på en 4-kanalsbandspelare och var så lat att han bara tog ett band och spelade över det som fanns på det(detta hörs tydligast precis i slutet på låten då det som inte riktigt raderats fladdrar upp under någon sekund).

Han lade sedan låten som B-sida till ”Someday, someway” och så kunde det ha varit med det. När Bette Midler sökte låtar till sitt album No frills(det från 1983 med ”Beast of burden”) fick hon upp ögonen för den här låten, oklart hur. Som sista fasen i den trestegsraket som det blev så tog skotske tuggummipopparen Owen Paul låten ännu högre upp på listorna 1986 och STIM-pengarna började trilla in ORDENTLIGT hos Crenshaw.

En riktigt bra låt kräver bevisligen inte miljonstudioproduktion för att visa sitt rätta jag. Fråga bara Guided By Voices eller The Mountain Goats som gjort demosoundet till sitt varumärke. Här hör vi skissen till en framgångssaga i all sin fumliga prakt.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: