Skip to content

The Afghan Whigs ”Somethin’ hot”, 1998

14 december, 2011

Lyssna på Spotify: The Afghan Whigs ”Somethin’ hot”
Dom första 17 sekunderna säger oerhört mycket om den här låten, men ändå ingenting mot vad som komma skall. En tändsticka tänds, en bas varvar upp, trummor och riff och viskningar. Men när Greg Dulli kommer in med sitt sexigaste jag och sjunger att han har ditt telefonnummer börjar du svettas, när han sedan sjunger om cocktails för två och barpianot börjar klirra så är kläderna av. När sedan gospelkörerna rensar alla system i refrängen är du nere i brygga och har inte en aning om hur det gick till. Mer än att det var värt det.

Inte många av våra favoritband kommer från Cincinatti, Ohio, men The Afghan Whigs gjorde sitt för att sätta staden på kartan. Dom signades av Sub Pop och grunge såg ut att vara en nyckel till framgång. Tack och lov lät dom sig inte uppslukas av sin samtid utan sökte sig vidare för att låta soul och andra element ge dom en egen fåra.

1965 blev det sista album som The Afghan Whigs spelade in, men är en soulinfluerad uppdatering av rockmästerverket Gentlemen och är lika bra. Se till att lyssna igenom båda dessa album om du inte redan gjort det. Var redo att bli kär på nytt.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: