Skip to content

Aimee Mann “Christmastime”, 2006

18 december, 2011

Lyssna på Spotify: Aimee Mann ”Christmastime”
“Christmastime” spelades ursprungligen in av Aimee Mann och hennes make Michael Penn(som skrev låten) för julalbumet Just say Noël som Geffen Records gav ut 1996. Där fanns en rad alternativrock-artister med som The Posies, Beck och Sonic Youth, men även hiphop-revolutionärerna The Roots samt kultlegenderna XTC.

Aimee Mann hade haft en karriär i många år med sitt spretiga hår som företrädde 80-talspopparna i ’Til Tuesday, men hon blev känd för den stora allmänheten efter filmmusiken till Magnolia(1999), där hon Oscars-nominerades för låten ”Save me”(vann statyetten gjorde Phil Collins med en låt från Disney-filmen Tarzan).

2006 spelade hon in och gav ut julalbumet One more drifter in the snow med största delen gamla julklassiker med undantag för en egen komposition och ”Christmastime” av nämnde Penn. Melodin är julig men ändå typisk för Michael Penn, och givetvis en modernare jullåt som hör hemma i juletid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: