Skip to content

Aimee Mann “Christmastime”, 2006

18 Dec, 2011

Lyssna på Spotify: Aimee Mann “Christmastime”
“Christmastime” spelades ursprungligen in av Aimee Mann och hennes make Michael Penn(som skrev låten) för julalbumet Just say Noël som Geffen Records gav ut 1996. Där fanns en rad alternativrock-artister med som The Posies, Beck och Sonic Youth, men även hiphop-revolutionärerna The Roots samt kultlegenderna XTC.

Aimee Mann hade haft en karriär i många år med sitt spretiga hår som företrädde 80-talspopparna i ’Til Tuesday, men hon blev känd för den stora allmänheten efter filmmusiken till Magnolia(1999), där hon Oscars-nominerades för låten ”Save me”(vann statyetten gjorde Phil Collins med en låt från Disney-filmen Tarzan).

2006 spelade hon in och gav ut julalbumet One more drifter in the snow med största delen gamla julklassiker med undantag för en egen komposition och ”Christmastime” av nämnde Penn. Melodin är julig men ändå typisk för Michael Penn, och givetvis en modernare jullåt som hör hemma i juletid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: