Skip to content

Stevie Wonder ”Too high”, 1973

17 Dec, 2011

Lyssna på Spotify: Stevie Wonder “Too high”
Att spela alla instrument på en skivinspelning kan vara rätt knepigt. Om man sen är blind och ska göra det så är det också rätt knepigt, oavsett om du spelat sedan du kunde gå för första gången i ditt liv. Little Stevie spelar allt på ”Too high”, och det enda han får hjälp med är dom lite jazziga körerna i början. Hyfsad talang.

När folk talar om Motown-soundet så åsyftas 99,5 gånger av 100 perioden i slutet av 60-talet, men Stevie Wonder var en av pionjärerna som började ta bolaget på lite andra upptäcktsfärder. Och tur var väl det, för någonstans kunde man ju inte ha fått fortsätta med den gulliga(men fantastiska) pophit-produktionen i all evighet, då skulle bolaget ha gått in i väggen fullständigt till slut.

”Too high” är Stevie’s antidrog-tema, en tjej som är ”för hög” men inte på så vis att hon(förmodar att det är tjejen, även om han sjunger I’m) fysiskt ”kan röra vid himlen” och som knarkar ihjäl sig till slut. Och så var det inte mer med det.

Men en fin sång är det. Allra bäst är moog-basen i refrängen och ride-cymbalen som lotsar verserna framåt.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: