Skip to content

Carpenters ”(There’s no place like)Home for the Holidays”, 1984

20 Dec, 2011

Lyssna på Spotify: Carpenters “(There’s no place like)Home for the Holidays”
Karen Carpenter’s kristallklara sångröst kamouflerade en förkroppsligad tragedi. Tillsammans med broder Richard fick duon stora hits med sin Brill Building-pop under 70-talet, med Karen på trummor och sång, Richard på piano och som producent.

Det hemska var att Karen led svårt av anorexia under hela deras karriär, och blixtbantade lika ofta som deras låtar spelades på radion. Sjukdomen i kombination med skilsmässa och depression gjorde till slut att hennes kropp bröts ner och inte orkade längre. I början av februari 1983 fick hon hjärtsvikt i sitt hem och dog strax efter ankomst till sjukhuset.

”Home for the Holidays” spelades in 1978 till julalbumet Christmas portrait som gavs ut samma år, men låten sållades bort innan utgivning. Efter Karen’s bortgång samlade Richard ihop det överblivna materialet och gav ut ett nytt julalbum, An old-fashioned Christmas, 1984, där låten istället fick utrymme. Denna varmhjärtade sång får en att vilja krama sina nära och kära än mer i juletid.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: