Skip to content

Fountains Of Wayne “The man in the Santa suit”, 1997

21 december, 2011

Lyssna på Spotify: Fountains Of Wayne ”The man in the Santa suit”
Jul ska inte bara vara allvar och högtid, det ska vara humor också. Den här låten får mig osökt att tänka på dels Dan Aykroyd som jultomte i komedin Ombytta roller(1983) och dels Billy Bob Thornton i Bad Santa(2003). Kort sagt våra anti-tomtefavoriter.

Fountains Of Wayne har en tradition av att göra perfekta 3-minuters poplåtar fyllda med roliga och vrickade texter som gärna driver med olika företeelser och personer. MC-knuttar(”Leave the biker”), shoppinggalna medelklass-amerikaner(”The valley of malls”), misslyckade försäljare(“Bright future in sales”), partyglada tonåringar(“Fire Island”); alla har de fått sig en melodiös släng av ironi-sleven, till alla lyssnares glada uppskattning.

”The man in the Santa suit” gör bjällrande narr av varuhustomtarna som väl oftast är snälla och vänliga, trots att dom förmodligen gärna kunde vara utan vissa illbattingar som klänger på dom och drar dom i lösskägget.

Now Jimmy’s grown this year, says Mommy quick come here
Santa’s sweaty and he smells like beer
And he says, kid shut your mouth
You give me a headache

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: