Skip to content

Fountains Of Wayne “The man in the Santa suit”, 1997

21 Dec, 2011

Lyssna på Spotify: Fountains Of Wayne “The man in the Santa suit”
Jul ska inte bara vara allvar och högtid, det ska vara humor också. Den här låten får mig osökt att tänka på dels Dan Aykroyd som jultomte i komedin Ombytta roller(1983) och dels Billy Bob Thornton i Bad Santa(2003). Kort sagt våra anti-tomtefavoriter.

Fountains Of Wayne har en tradition av att göra perfekta 3-minuters poplåtar fyllda med roliga och vrickade texter som gärna driver med olika företeelser och personer. MC-knuttar(”Leave the biker”), shoppinggalna medelklass-amerikaner(”The valley of malls”), misslyckade försäljare(“Bright future in sales”), partyglada tonåringar(“Fire Island”); alla har de fått sig en melodiös släng av ironi-sleven, till alla lyssnares glada uppskattning.

”The man in the Santa suit” gör bjällrande narr av varuhustomtarna som väl oftast är snälla och vänliga, trots att dom förmodligen gärna kunde vara utan vissa illbattingar som klänger på dom och drar dom i lösskägget.

Now Jimmy’s grown this year, says Mommy quick come here
Santa’s sweaty and he smells like beer
And he says, kid shut your mouth
You give me a headache

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: