Skip to content

Radiohead ”Black star”, 1995

29 december, 2011

Lyssna på Spotify: Radiohead ”Black star”
The Bends var skivan där två stora oberoende producenter möttes och trollade fram magi. John Leckie var den gamle som under 80- och 90-talen arbetat med XTC, The Stone Roses, Simple Minds, Public Image Ltd men också under 2000-talet med Los Lobos, New Order och My Morning Jacket.

Nigel Godrich var ljudtekniker på The Bends men gick vidare med att producera uppföljaren OK Computer likaväl som alla senare album av Radiohead. Utöver detta har han bl.a. producerat Beck, Travis, Pavement, Air och The Divine Comedy.

The Bends rankades av Virgin Media som #2 på deras lista över ”Top 1000 Albums of All Time”. Albumet hade ett sound där det var lätt att urskilja varje instrument och ljud, man fick ihop flertalet lager utan att det blev grötigt. När man lyssnar på hur många bra låtar som ryms på albumet får man en känsla av att det kunde ha varit 90-tals-indierockens motsvarighet till Thriller, Born in the U.S.A. eller Brothers in arms. Vi fick flera starka singlar som ”High and dry”, ”Fake plastic trees”, ”My iron lung”, ”Just” och ”Street spirit(Fade out)”. ”Black star” kunde lika gärna ha varit en av dom om någon bara pekat på den vid rätt tillfälle.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: