Skip to content

Harold Melvin & The Blue Notes “Don’t leave me this way”, 1975

28 december, 2011

Lyssna på Spotify: Harold Melvin & The Blue Notes “Don’t leave me this way”
Glöm allt du lärt dig om den här låten på alla discosamlingar, glöm att den alls existerat i discotappning. Efter att Philly-soulens galjonsfigur Teddy Pendergrass sjungit in den 1975 till borde den ha K-märkts och låsts in, fridlyst från taskig karaoke.

Harold Melvin och hans mannar var inte bara i förgrunden av kampen för afroamerikaners rättigheter, utan var en av länkarna som tog soulen och funken vidare in i disco-eran: dansant, sexig och cool. Tyvärr för The Blue Notes blev albumet Wake up everybody det sista innan Teddy Pendergrass lämnade bandet.

”Don’t leave me this way” får dig att inse att Teddy är den favoritnalle du önskar att du haft redan i spjälsängen: mjuk, tröstande och trygg i en stund när du gråter för att någon lämnat dig. Om så bara för att prova 5-minutersmetoden.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: