Skip to content

The Lemonheads “Half the time”, 1990

1 Mar, 2012

Lyssna på Spotify: The Lemonheads “Half the time”
Vissa menar att det började med It’s a shame about Ray. Andra att det började redan med collegeradio-hiten med covern på Suzanne Vegas “Luka”. Själv vill jag nog hävda att det började med “Half the time” och delar av albumet Lovey. Evan Dando var nu för första gången ensam sångare och huvudlåtskrivare efter att Ben Deily lämnat bandet året före.

Man får på något sätt känslan av att vissa av albumets låtar ångar på med punkrocken som dom hade gjort tidigare, medan andra låtar visar vad Dando egentligen ville och sedermera också skulle göra. “Ride with me” och “Stove” kunde också ha passat in perfekt på genombrottet och klassikern It’s a shame about Ray, men det allra tydligaste och praktfullaste exemplet på deras kommande “bubblegrunge”(Dandos egen beskrivning av deras musik) var “Half the time”.

Countryrock är nog bästa beskrivningen på “Half the time”, men så har dom också tagit med en cover på Gram Parsons “Brass buttons” på samma album. Nästan som om han skämdes för den milda framtoningen så har Dando köttat till det lite i bryggorna, men det gör väl inget antar jag. Så här bra är han ju.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: