Skip to content

The Lemonheads ”Half the time”, 1990

1 mars, 2012

Lyssna på Spotify: The Lemonheads ”Half the time”
Vissa menar att det började med It’s a shame about Ray. Andra att det började redan med collegeradio-hiten med covern på Suzanne Vegas ”Luka”. Själv vill jag nog hävda att det började med ”Half the time” och delar av albumet Lovey. Evan Dando var nu för första gången ensam sångare och huvudlåtskrivare efter att Ben Deily lämnat bandet året före.

Man får på något sätt känslan av att vissa av albumets låtar ångar på med punkrocken som dom hade gjort tidigare, medan andra låtar visar vad Dando egentligen ville och sedermera också skulle göra. ”Ride with me” och ”Stove” kunde också ha passat in perfekt på genombrottet och klassikern It’s a shame about Ray, men det allra tydligaste och praktfullaste exemplet på deras kommande ”bubblegrunge”(Dandos egen beskrivning av deras musik) var ”Half the time”.

Countryrock är nog bästa beskrivningen på ”Half the time”, men så har dom också tagit med en cover på Gram Parsons ”Brass buttons” på samma album. Nästan som om han skämdes för den milda framtoningen så har Dando köttat till det lite i bryggorna, men det gör väl inget antar jag. Så här bra är han ju.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: