Skip to content

Bobby ‘Blue’ Bland “These hands(Small but mighty)”, 1965

29 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: Bobby ‘Blue’ Bland “These hands(Small but mighty)
Jag brukar försöka undvika att hetsa upp mig över småsaker, men när det gäller musik blir det genast dödligt allvar. Man måste absolut inte bry sig om musik, men om man bryr sig så bör man antingen trivas med det man gillar eller så ska man inte uttala sig om sånt man inte förstår.

En gång läste jag så många dravel-kommentarer om den här låten, saker som ”feel-good-musik som man hittar i nån TV-reklam för solresor eller bilar” och ”typisk låt som spelas när eftertexterna rullar i slutet av någon halvtråkig amerikansk komedi”. Jag blev så provocerad att jag blev tvungen att kommentera det som folk(som inte fattat någonting av låten) skrev. Lika bra jag publicerar hela min kommentar…:

”Googlade lite för att läsa Bobby Blue Bland-recensioner och hamnade på den här sidan av en slump. Känner att jag bara måste kommentera kommentarerna även om risken är stor att ingen läser detta.

Vadå sockersött och feel-good? Prova att läsa mellan raderna lite så kanske ni inser att det handlar om betydligt hetare saker än att sitta och hålla handen och se varandra djupt i ögonen i solnedgången. Vad tror ni att Bobby ska göra med sina små händer? Om dom är små men mäktiga och kan utföra mirakel med hans kvinna kanske ni kan gissa er till svaret…? Eller också inte.

Den här generationen låtskrivare kunde konsten att få sina låtar spelade på radion utan att riskera censur, vilket var stor risk annars. Det kallar jag genialt. Att missa poängen helt i denna låt kallar jag däremot beklämmande.”

If you mess with my heroes, you mess with me.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: